Taleserie: Tjeneste – del 1

unnamed

På søndag begynner vi en ny og spennende taleserie om det å tjene, og denne første søndagen vil Helge fokusere på temaet «Ledende tjenerskap…»
Klikk her for å høre talen i sin helhet

Talers utgangspunkt

Tjeneste i Guds rike er dessverre for noen ensbetydende med plikt og bindinger. Jeg treffer i blant på mennesker som bare tenker at en slik tjeneste tapper dem for energi. Min opplevelse gjennom livet har vært stikk motsatt: Verdien i tjenesten er så stor at den ikke kan måles. Ikke minst har jeg gang på gang erfart hvordan tjenesten gjør meg mer avhengig av Gud. Vi har godt av å styrke «troens muskler», og bli prøvd på utfordringer hvor det ikke er vi, men Gud som kommer i sentrum. Alle kristne kalles til tjeneste. ”Tjen hverandre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde” (1. Peter 4. 10) Og her dykker vi dypere på søndag… Gleder meg!

Fra Bibelen

Tjen hverandre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.
Dette er budskapet vi har hørt av ham og forkynner for dere: Gud er lys, det finnes ikke mørke i ham.
Gud kalte det tørre landet jord, og vannet som hadde samlet seg, kalte han hav. Og Gud så at det var godt.

Sanger/salmer

• Gud din skjønnhet
  • Deg være ære
  • Deg å få skoda

Spørsmål til samtale:

• Hvordan kan man vite hvilke tjenester man bør gå inn i?
  • Hva kan menigheten gjøre for at flere skal engasjere seg i tjeneste?
  • Ut fra teksten som det er talt over, hva sier tjeneste og det å bruke våre nådegaver?

Ordforklaringer

• Nådegave: Vi har ingen offisiell definisjon av ordet nådegave, men det fremgår av bibeltekstene…. hva det betyr.

Bønnetema

• For det frivillige arbeidet i menigheten
  • At vi skal se behov hos andre og være frimodige med hva vi kan hjelpe med
  • For de forfulgte kristne i Midtøsten