Velkommen til digital søndagshilsen med Arvid Hunemo søndag 11.april kl. 11:00!

Har du lurt på hvordan det er å være pastor? Eller hvordan en pastor skal være? Jeg har selv mange tanker om det, og jeg vet det er vanskelig. Lista er lang over forventinger som en selv og andre kan stille. I tillegg kommer spørsmålet om kvalifikasjoner i form av utdannelse og egnethet. Hvis jeg skulle vurdere disiplene til Jesus utenfra, sånn rent objektivt, ville jeg neppe ha sett på de som aktuelle søkere.

De hadde ikke akkurat vært på høyde med sine forsikringer om å stå opp for Jesus når det røyna på. Spesielt Peter. Her tar jeg heldigvis feil. Samtalen mellom Jesus og Peter etter oppstandelsen viser hva som er grunnen til at Peter får kall til å være pastor (hyrde). Forholdet til Jesus. Slik har det alltid vært og slik vil det alltid være. En person kan være kunnskapsrik, dyktig og engasjert. Det holder ikke hvis personen holder Jesus på avstand. Peter måtte slippe Jesus inn i sitt eget nederlagsdømte hjerte. Jesus gir ny nåde til ærlige og nederlagsdømte syndere. Hvis en pastor ikke har en ærlig erkjennelse av sine egne synder, er han uegnet. For Jesus vil ikke først ha tjenester, men et hjerte renset og fylt av nåde. På den måten er Jesus ulik alle andre arbeidsgivere. Jesus vil ha et spesielt forhold.

Hvorfor spør Jesus tre ganger: Elsker du meg – har du meg kjær? Det handler ikke om å presse Peter, men å ta han inn i en ny relasjon. Hvis du er som meg, så synes du dette er sterke ord. Å elske Jesus. Det må handle om å være overgitt, ha full tillit til og ikke la andre komme imellom. Og da blir en hyrde en god hyrde. For sauene til Jesus.

Få med deg Arvid tale over denne teksten, denne søndagen: Joh. 21, 15-19. 

Velkommen i det digitale fellesskapet!

Kategorier: Nyheter